Interim dividend aandeel Aegon omhoog naar €0,16 in 2024


Aegon Ltd
, een toonaangevend financieel dienstverlener, heeft het interim dividend aangekondigd voor het jaar 2024. Het dividend bedraagt €0,16 per aandeel en wordt uitgekeerd op 26 september 2024. Dit dividend maakt deel uit van de halfjaarlijkse dividenduitkeringen van het bedrijf, dat een dividendrendement biedt van 5,4% op basis van de huidige koers van €5,46.

Aegon is actief in de sector Financials en specialiseert zich in levens- en ziektekostenverzekeringen. Met een beurswaarde van €9,5 miljard is het bedrijf een belangrijke speler op de internationale markt. Naast verzekeringen biedt Aegon ook pensioenen en vermogensbeheer aan, waarmee het een breed scala aan financiële producten en diensten aanbiedt. Over boekjaar 2023 verhoogde Aegon het dividend nog met ruim 30% naar €0,30 per aandeel.

Belangrijke data voor beleggers in Aegon:

  • Ex-dividend datum: 4 september 2024
  • Betaaldatum dividend: 26 september 2024
  • Interim dividend: €0,16 per aandeel
  • Geschat jaarlijks dividend: €0,32 per aandeel

Beleggers dienen er rekening mee te houden dat er een dividendbelasting van 15% van toepassing is op de uitgekeerde bedragen. De koers van het aandeel heeft de afgelopen 52 weken een laagste punt van €4,39 en een hoogste punt van €6,42 bereikt. Ondanks een recent negatief rendement van -5,4% in de afgelopen week en -5,7% in de afgelopen maand, blijft Aegon een aantrekkelijk aandeel voor dividendbeleggers.

Analistenoverzicht aandeel Aegon:

  • Koopadviezen: 7
  • Houden adviezen: 9
  • Verkopen adviezen: 0

Aegon blijft onder de aandacht van analisten, met meerdere koop- en houden-adviezen, wat wijst op een overwegend positief sentiment onder experts. Eerder verhoogden ook ASR Nederland en NN Group al hun interim dividenden.

Met deze nieuwe dividenduitkering benadrukt Aegon zijn toewijding aan het belonen van aandeelhouders, terwijl het blijft streven naar het leveren van waarde door middel van zijn kernactiviteiten in de verzekeringssector.

Aegon N.V. (ISIN: NL0000303709) is een internationale onderneming voor levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Aegon heeft activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Aegon biedt producten met sterfte-, morbiditeits- en langlevenrisico's, waaronder traditioneel en universeel leven; hypotheken; lijfrenteproducten en bankproducten. Het biedt individuele beschermingsproducten, zoals lijfrentes, overlijdensrisicoverzekeringen, inkomensbescherming en internationale / offshore-obligaties. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld.