Aandeel ING op 5 augustus ex-dividend voor €0,35 interim dividend


Aandeelhouders ING Groep ontvangen net als vorig jaar een interim dividend van €0,35 bruto per aandeel. De Nederlandse bank noteert op maandag 5 augustus ex-dividend.

Het dividend van ING is gelijk aan 2023, toen ook een interim van €0,35 bruto per aandeel werd uitgekeerd, gevolgd door een slotdividend van €0,756 in april van dit jaar. Samen geeft dan €1,11 bruto dividend op jaarbasis wat zich vertaalt in een dividendrendement van bruto 6,9%. Eerder schreven wij al dat ING goed is voor een hoog dividend met wisselende uitkeringen door de jaren heen.

De hoogte van het slotdividend van ING weten we pas begin 2025. Jaarlijks keert de bank naar schatting in totaal zo'n €3,6 miljard aan dividend uit aan beleggers. De betaaldatum van het interim dividend is 12 augustus 2024. Na aftrek van 15% dividendbelasting resteert netto een dividend van €0,2975 per aandeel ING, dat volledig in cash wordt bijgeschreven op de rekening van beleggers.

Het aandeel ING leverde flink in na de jongste kwartaalcijfers maar staat in 2024 nog altijd op 17,4% winst bij een koers van €15,87. De beurswaarde is nu €53,4 miljard. Bekijk hier de dividendhistorie van het aandeel ING.

ING Groep NV (ISIN: NL0011821202) is bankbedrijf met wereldwijd particuliere klanten, zakelijke klanten en financiële instellingen in meer dan 40 landen. De producten van ING omvatten spaargeld, betalingen, beleggingen, leningen en hypotheken in de meeste van de retailmarkten van het bedrijf. De Wholesale Banking-klanten krijgen gespecialiseerde kredietverlening, op maat gemaakte bedrijfsfinanciering, oplossingen voor schuld- en aandelenmarkten, betalingen & cash management en handels- en treasury-diensten.