Unilever verhoogt dividend voor het eerst sinds 2020


Mooi nieuws want Unilever gaat voor het eerst sinds 2020 een hoger dividend betalen. Per kwartaal gaat het dividend met 3% omhoog naar €0.4396 per aandeel. Het dividendrendement blijft aantrekkelijk met 3.3%.

Op 25 juli 2024 heeft Unilever een verheugend nieuws bekendgemaakt voor zijn aandeelhouders: het bedrijf verhoogt het kwartaaldividend voor het tweede kwartaal met 3,0% tot €0.4396 per aandeel. Dit is de eerste dividendverhoging sinds het vierde kwartaal van 2020.

Over Unilever

Unilever is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in consumentengoederen. Het bedrijf is actief in meer dan 190 landen en bedient dagelijks 2,5 miljard consumenten. Het assortiment van Unilever omvat een breed scala aan producten, waaronder voeding, persoonlijke verzorging, en huishoudelijke verzorging.

Enkele bekende merken in hun portfolio zijn:

  • Voeding en Dranken: Knorr, Hellmann's, Lipton
  • Persoonlijke Verzorging: Dove, Axe, Rexona
  • Huishoudelijke Verzorging: Omo, Cif, Domestos

Unilever streeft ernaar om duurzame levensstijlkeuzes gemakkelijker te maken en heeft duurzaamheid centraal gesteld in zijn bedrijfsstrategie. Het bedrijf werkt aan het verminderen van zijn milieu-impact en het verbeteren van de maatschappelijke impact van zijn producten en activiteiten.

Details van de Dividendverhoging

De verhoging van het kwartaaldividend naar €0.4396 per aandeel markeert een positieve ontwikkeling voor de aandeelhouders. Het nieuwe dividend, een verhoging van 3,0% ten opzichte van het vorige kwartaal, toont Unilever's toewijding aan het belonen van zijn aandeelhouders en het vertrouwen in de financiële gezondheid van het bedrijf. Unilever is één van de weinige aandelen in Europa die per kwartaal dividend uitkeren.

De laatste keer dat Unilever zijn dividend verhoogde was in het vierde kwartaal van 2020. Deze recente verhoging onderstreept de veerkracht van het bedrijf en zijn vermogen om waarde te blijven creëren, zelfs in uitdagende economische tijden. Bij een beurskoers van €55 is het nieuwe dividendrendement, op basis van een jaarlijkse uitkering van €1,7584 per aandeel, 3,2% bruto. Een ex-dividend datum is nog niet bekend gemaakt door Unilever, dat doorgaans altijd begin augustus ex-dividend noteert voor het tweedekwartaal dividend.

Met de aankondiging van de dividendverhoging bevestigt Unilever opnieuw zijn sterke positie in de markt en zijn betrokkenheid bij aandeelhouderswaarde. Als een bedrijf met een rijke geschiedenis en een sterk merkportfolio, blijft Unilever een belangrijke speler in de wereldwijde markt voor consumentengoederen.

Voor meer informatie over de financiële prestaties van Unilever en hun duurzaamheidsinitiatieven, bezoek de officiële website van het bedrijf of raadpleeg de meest recente financiële rapporten.